Benone Sinulescu va fi înmormântat azi cu onoruri militare

benone-sinulescu-a-murit

foto cancan.ro

Toţi cei care l-au iubit îşi iau rămas bun astăzi de la „Nea Beni”. Îndrăgitul cântăreţ va fi condus pe ultimul drum în ropote de aplauze, aşa cum şi-a trăit întreaga viaţă şi va fi înmormântat cu onoruri militare.

Artistul a murit joi, 18 noiembrie, acasă, la vârsta de 84 de ani, în urma unor probleme medicale.

Procesiunea va începe la ora 13:00, în Piaţa Avram Iancu din Arad, iar slujba de înmormântare va fi ţinută la cimitirul Eternitatea din Arad, de un sobor de preoţi.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a fost depus, în urmă cu două zile, la Teatrul de Stat din Arad, pentru ca oamenii să-i poată aduce un ultim omagiu.

Deşi informaţii iniţiale au indicat că artistul ar fi murit la spital din cauza unei pneumonii, soţia lui a explicat că acesta a refuzat internarea. Sinulescu a avut în ultimele luni probleme de sănătate, fiind internat în mai multe rânduri.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19.”

a declarat soția lui Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu a fost un artist îndrăgit de Nicolae Ceauşescu

Benone Sinulescu a fost un artist îndrăgit de Nicolae Ceauşescu. Melodia „Radu Mamii”, în special, era pe placul dictatorului. Interpretul a cântat şi pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Leonid Brejnev şi Nikita Sergheevici Hrușciov.

Artistul a avut un concert în Coreea comunistă, la aniversarea de 80 de ani a fostului dictator Kim Ir Sen.

Încununarea carierei a trăit-o alături de ansamblul Ciocârlia. Au umplut stadioane şi săli de spectacol împreună. Publicul îl adora, iar colegii îl respectau enorm.

Exit mobile version