Băuturi răcoritoare retrase din magazinele Metro, Carrefour, Selgros și Penny

foto: click.ro

Două tipuri de băuturi răcoritoare au fost retrase din magazinele Metro, Carrefour, Selgros. Penny, din cauza oxidului de etilenă peste limitele permise utilizat într-unul dintre ingrediente, conform Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Comisia Eurpeană a decis în iulie că produsele care conţin un aditiv numit roşcovă (caruba) şi contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, trebuie retrase de pe piaţa europeană, chiar dacă pesticidul nu este detectat, iar în ultima perioadă din magazinele din România au fost retrase de la vânzare mai multe loturi de înghețată.

Compania Maspex Romania le transmite clienților că dacă au cumpărat unul sau mai multe dintre produsele aflate pe listă pot returna în magazin produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la data de 4 septembrie.

La rândul lor, lanţurile de magazine Selgros, Carrefour şi Metro au făcut propriile anunţuri referitoare la loturile de sucuri FIGO vândute.

Exit mobile version