Aplicația INFP care anunță că urmează un cutremur

cutremur

foto vremeanoua.ro

Institutul Național de Fizică a Pământului a lansat o aplicaţie care îi alertează pe români de iminența producerii unui cutremur. Astfel, cine a descărcat pe smartphone aplicația INFP, poate afla că urmează un cutremur cu doar câteva secunde înainte ca seismul să aibă loc.

Pașii de urmat sunt simpli și explicați chiar pe site-ul oficial al INFP.

Ce presupune aplicația INFP

În primul rând, trebuie să aveți instalată aplicația Telegram (din Google Play sau App Store) pe telefonul dumneavoastră. Apoi, accesând www.infp.ro, puteți configura alerta seismică după cum doriți. Instrucțiunile sunt aceleași pentru telefoanele cu sistem de operare Android şi iPhone.

Tot ce trebuie să faceți este să introduceţi numărul de telefon şi adresa de email, date care vor fi stocate de către INCDFP pentru a confirma decizia dumneavoastră personală de utilizare a serviciului de alertă pe propria răspundere.

Aplicația INFP de alertă seismică vă permite accesul pe 4 canale de alertă şi unul pentru educaţie seismică. Utilizatorul are opțiunea de a utiliza mai multe canale deodată, în funcţie de preferinţele pentru pragurile de magnitudine ale alertelor pe care vrea să le primească. Aceste preferințe pot fi:

Utilizatorul poate să își seteze alerte pe telefon sau computer care să îl notifice de producerea unor seisme care au loc în lume și care au o magnitudine mai mare sau egală cu 5.

Exit mobile version