Apelul care te lasă fără bani. Hoții au găsit o nouă metodă pentru a goli conturile românilor

Hackeri

foto wallpapertip.com

Hoții au găsit o nouă metodă pentru a goli conturile românilor, potrivit avertismentului oficial al IGPR. Concret, Poliția Română atrage atenția românilor că un nou tip de fraudă care implică apeluri telefonice a fost dezvoltată de hoți care se dau drept angajați ai unor bănci. Deși nu au fost sesizate momentan astfel de cazuri în România, ele vor urma cu siguranță.

Campania este deja în desfășurare în Austria, Olanda, Finlanda, Belgia și Germania. Victimele sunt informate că trebuie să-și mute de urgență banii într-un cont ”sigur al băncii”, din motive inventate. Evident, contul aparține hoților, care fură banii și îi transformă mai apoi în criptomonede, potrivit wall-street.ro.

”Victimele sunt informate cu privire la faptul că, în urma unor atacuri cibernetice, conturile lor bancare au devenit vulnerabile şi că trebuie să transfere de urgenţă soldul disponibil într-un cont sigur al băncii, în caz contrar existând riscul pierderii sumelor de bani aflate în aceste conturi”

„În această modalitate, bănuiţii conving persoanele vătămate, în general persoane în vârstă sau cu o educaţie financiară precară, să transfere banii în conturi bancare controlate de aceştia, deschise la aceeaşi bancă, de unde sumele sunt transferate succesiv şi transformate în criptomonede, în vederea îngreunării depistării persoanelor bănuite”,

transmite Poliţia Română.

Conform specialiștilor, acest tip de înșelăciune e denumit ”phone number spoofing”. Un astfel de apel trebuie ignorat mereu, avertizează oamenii legii.

Exit mobile version