ANPC, amenzi de milioane de lei pentru Lidl. Ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor

LIDL

foto playtech.ro

Inspectorii ANPC au constatat nereguli grave în mai multe magazine Lidl din țară. S-au dat amenzi de milioane de lei și a fost suspendată activitatea în unele unități.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, vineri, că inspectorii săi au efectiuat sute de controale la magazinele Lidl din ţară. Comisarii de la Protecția Consumatorilor au găsit mai multe nereguli, fapt pentru care s-au aplicat amenzi uriașe.

Inspectorii ANPC au aplicat amenzi în valoare de 7,3 milioane de lei unor magazine Lidl din București și din țară. În plus, din cauza neregulilor majore, autoritățile au decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea problemelor, în cazul a 38 de unităţi.

Din păcate pentru cei de la Lidl, dar și pentru cetățeni, în aceste supermaketuri s-au descoperit nereguli grave. Mizeria și produsele alimentare expirate sunt de departe chestiunile care au atras și sancțiunile celor de la ANPC.

ANPC a închis temporar 38 de magazine Lidl din țară

Din cauza acestor grave nereguli, ANPC a dat 481 de amenzi în valoare de 7,3 milioane de lei, 133 de avertismente. În plus, inspectorii au oprit definitiv de la vânzare produse neconforme în valoare de peste 125.000 lei.

Cei de la Protecția Consumatorilor au închise temporar 38 de magazine din Bucureşti şi judeţele Arad, Prahova, Caraş-Severin, Hunedoara, Neamţ, Iaşi, Constanţa, Olt, Dolj, Braşov, Alba, Mureş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa Năsăud şi Ilfov. S-a mai propus încetarea practicilor comerciale incorecte în cazul a 66 de unităţi şi s-a închis temporar, pentru 6 luni, un magazin din Bacău.

Cele mai importante nereguli constatate de comisarii ANPC în magazinele Lidl din țară:

Exit mobile version