Alexia, fetița de 10 ani moartă într-un accident de microbuz a salvat viețile a 4 copii

Alexia

Foto: Antena3

Alexia, fetița de 10 ani, care a murit marți, într-un spital din Cluj, a salvat viețile a patru oameni care se aflau pe patul de suferință.

Alexia se afla alături de mama sa în microbuzul care a fost lovit de tren în județul Cluj. Ambele au avut ghinionul să prindă în microbuz exact locurile de pe partea dreaptă, în care impactul cu locomotiva a fost cel mai puternic. Unul dintre scaune s-a desprins la impact, fiind proiectat în afara mașinii.

La câteva zile după ce mama sa și-a pierdut viața în tragicul accident, Alexia a murit. Nu înainte însă de a salva alte vieți după moartea sa, deoarece familia sa a decis ca organele să îi fie donate.

Prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac.

”Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească”.

Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate. Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță”,

a transmis Agenția Națională de Transplant.
Exit mobile version