Alertă pe litoralul românesc! Turiștii de pe litoral, scoși din apă cu poliția. Steag roșu arborat

steag-rosu-pe-litoral

foto fanatik.ro

Este scandal pe litoral, unde salvamarii scot turiștii din apă cu poliția și jandarmii. Este ridicat steagul roșu încă de la primele ore ale dimineții. Asta înseamnă că nimeni nu trebuie intre în apă, dar mulți au ignorat avertismentele și chiar au depășit cu mult geamandura. 

La Eforie, salvamarii au sunat la 112, după ce un turist a ignorat avertismentul salvamarilor de a se întoarce la mal. Turistul a fugit imediat cum a văzut polițiștii locali că vin pe plajă.

Steagul roșu este ridicat de salvamari în toate stațiunile de la Eforie Nord până la Vama Veche. Valurile ating chiar și doi metri înălțime pe unele plaje, iar curenții sunt foarte puternici și îi pot doborî chiar și pe cei mai experimentați înotători.

La Eforie, Jupiter și Neptun, de când au ridicat steagul roșu, salvamarii au scos din apă cel puțin 40 de turiști care se aventurau în valurile puternice. 

Numeroși turiști au murit înecați în Marea Neagră

Încă de la începutul sezonului estival 13 turiști și-au pierdut viața în apa mării. Pompierii au anunțat că alte zeci de persoane au fost salvate din valurile periculoase în ultimele clipe.

De asemenea, turiștii care se află în vacanță în zona de nord a litoralului pot face baie în mare, dar nu trebuie să se aventureze prea departe. Înotul este recomandat doar persoanelor experimentate.

Cei mai mulți dintre turiștii nu știu culorile steagurilor arborate pe litoral și care este semnificația lor. Prin urmare, steagul roșu-galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari, steagul roșu-galben la care se adaugă un steag galben înseamnă că plaja este supravegheată, dar înotul nu este permis. Steagul roșu-galben împreună cu un steag roșu semnifică faptul că turiștii nu au voie în apa mării.

Exit mobile version