Alertă într-o comună din Dolj. Zeci de animale au fost sfâșiate de prădători

sacali-dolj

foto libertatea.ro

Apel disperat al localnicilor din sudul judeţului Dolj, din preajma Dunării. Atacurile haitelor de șacali s-au înmulțit în zonă, spun oamenii. Ultima oară, sălbăticiunile au omorât 20 de oi și miei din turma unui fermier.

Vânătorii spun că vor patrula și pe timp de noapte, ca să împuște sau măcar să îndepărteze șacalii, prădători redutabili care atacă în special la adăpostul întunericului. Animalele sălbatice au venit din pădure, au atacat turma de oi, şi au omorât două treimi din animale. Fermierul a rămas doar cu 10 oi.

„Șacalii și-au părăsit habitatul obișnuit și au atacat sălbatic în sat, în curtea omului. De vină, ca de obicei, toată lumea. Deci, fără terenuri cultivate în totalitate, cu pârloage peste tot și cu gunoaie alimentare în jurul satului, Șacalii sunt și vor fi invitații noștri. Nu numai că vor ataca oriunde, dar pot să ne aducă și ceea ce ai adus porcii mistreți, adică boli”,

a scris primarul pe Facebook.

Șacalii au fost văzuți în apropierea mai multor comune situate pe valea Dunării, dar acum este pentru prima dată când haitele au pătruns în sat.

Primarul comunei, Sorin Sandu a declarat că au fost demarate acțiuni în vederea limitării și prevenirii producerii unor astfel de incidente.

Localnicii spun că stau cu frică de ani buni, pentru că în fiecare noapte aud șacalii care dau târcoale satului, însă este prima dată când le atacă animalele din curte.

Exit mobile version