A murit Petrică Mîțu Stoian. Primele reacții din lumea muzicii populare

Petrica Mitu Stoian

foto romaniatv.net

Veste tristă pentru iubitorii de muzică romanească. Interpretul Petrică Mîțu Stoian, cunoscut pentru cântecele sale de petrecere, a murit, sâmbătă seară, la spitalul din Reșița, după un stop cardiorespirator.

Petrică Mîțu Stoian a fost infectat cu noul coronavirus în urmă cu o lună și s-a dus la o clinică privată pentru recuperare. Acolo a început să se simtă rău, iar medicii au chemat o ambulanţă și l-au transferat la spital, unde a fost internat la ATI.

Cântărețul avea 61 de ani și si-a dedicat mai bine de jumătate din viața publicului pe care l-a încântat cu melodiile lui.

Petrică Mâţu Stoian a mers la o clinică privată din Caraş-Severin, în urmă cu două zile, pentru recuperare post-Covid.

„După amiaza a făcut acea procedură de cameră hidrobarică, care a durat două ore jumătate. După ședința respectivă, la vreun sfert de oră m-a sunat, se simțea excelent și zice că ‘Mă culc, că mi-e somn’”,

a declarat Doru Gusman, impresar.

Starea sa s-a agravat însă rapid și sâmbătă dimineață a ajuns de urgență la spitalul din Reșița, “cu stare septică”, unde a fost internat la ATI. Directorul medical al instituției, spune, că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale. Sâmbătă seară, în jurul orei 19:00, interpretul a intrat în stop cardiorespirator și inima lui a încetat să mai bată.

Reacții din lumea muzicii populare

„L-am sunat pe profesorul Gusman, care era la ușa spitalului și cât vorbeam cu el la telefon a ieșit o doamnă de acolo să spună că a murit. A murit și nu credeam că s-a adus atât de repede dintre noi. Nu-mi vine să cred că un frate de-al meu m-a părăsit. Dumnezeu mi-a luat una din ființele dragi, un om cu care am colaborat aproape 20 și ceva de ani”,

Constantin Enceanu, interpret de muzică populară.

„Nu mă așteptam să se întâmple așa ceva. Zilele trecute m-am întâlnit cu el la o filmare, am cântat împreună live. Noi mergeam în grup, ne plăcea nouă să spunem ‘Grupul oltenilor veseli’ – eu cu Petrică, Enceanu și Steliana Sima. Era plin de viață, nu acuza, așa, probleme de sănătate”,

Mariana Ionescu Căpitanescu, interpretă de muzică populară.

„Am auzit, într-adevăr, că a murit, am încercat să-l aducem în București de la Reșița, dar, din păcate, nu a mai rezistat. Cel puțin, colegii, prietenii, suntem devastați de durere”.

Steliana Sima, interpreta de muzică populară.

“Știu că a avut probleme cu inima și că a fost la un tratament cu ozonoterapie și de acolo s-au declanșat problemele. El avea probleme cu inima, cu o valvă care trebuia operată și care, se pare, că i-a făcut această complicație. Deci, ce să vă spun?! Nu știu ce să spun, pentru mine el este el și așa rămâne întotdeauna. Îmi pare rău că nu mai este! Nu contează ce este pentru mine!”

Niculina Stoican, interpreta de muzică populară.

Pe rețelele de socializare au curs mesaje de condolențe de la cei care îi iubesc muzica.

Exit mobile version