Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat, a demisionat din funcția de ministru al Educației

sorin-cimpeanu-ministrul-educatiei

foto realitatea.net

Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seară, 29 septembrie, că a demisionat din funcția de ministru al Educației, ”din proprie inițiativă”. Cîmpeanu a anunţat că şi-a dat demisia după scandalul izbucnit în ultimele zile în care a fost acuzat de plagiat.

În anunțul făcut pe Facebook, Cîmpeanu a subliniat că ”a fost o șansă și o onoare” pentru el să înceapă ”reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.” El a enumerat schimbările care au avut loc în educație de când a preluat mandatul.

La scurt timp, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu și că va fi făcută rapid o nouă propunere de ministru al Educaţiei.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine să încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam și una și alta”

„Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine. Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească. În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”

a fost mesajul transmis de Sorin Cîmpeanu.

Sebastian Burduja va asigura interimatul la ministerul Educatiei

Interimatul la ministerul Educatiei, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, va fi asigurat de ministrul Sebastian Burduja, conform unui anunț făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului.  

Sebastian Burduja este ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării și va prelua interimar portofoliul Educației, a anunțat, vineri dimineață, Guvernul. 

Informația conform căreia ministrul Burduja va asigura interimatul la Educaţie a circulat pe surse încă de joi seara, după anunțul demisiei lui Sorin Cîmpeanu.

Exit mobile version