Scenariul lui Dmitri Medvedev dacă Putin ar fi arestat

dimitri-medvedev-si-vladimir-putin

foto ziaristii.com

Scenariul lui Dmitri Medvedev dacă Putin ar fi arestat pe teritoriul unui stat străin. Fostul președinte rus Dimitri Medvedev amenință cu apocalipsa nucleară dacă Vladimir Putin va fi arestat în baza mandatului emis pe numele dictatorului de la Moscova de către Curtea Penală Internațională, informează hotnews.ro.

Într-un interviu acordat mai multor instituţii media rusești, între care agenţia de presă de stat TASS şi reţeaua socială VKontakte, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei lansează noi amenințări la adresa Occidentului.

Medvedev susține că orice încercare de arestare a președintelui Vladimir Putin după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele acestuia „ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei”.

Scenariul lui Dmitri Medvedev dacă Putin ar fi arestat

Dimitri Medvedev spune că CPI, pe care țări precum Rusia și China nu o recunosc, este o „neentitate juridică care nu a făcut niciodată nimic semnificativ”, scrie Reuters.

„Să zicem că şeful în exerciţiu al unui stat dotat cu arme nucleare călătoreşte, bunăoară, în Germania şi este arestat. Ce este asta? Este o declaraţie de război împotriva Federaţiei Ruse!”,

a exclamat Medvedev.

Ministrul german al Justiţiei, Marco Buschmann, a salutat săptămâna trecută decizia CPI de a emite un mandat de arestare pe numele lui Putin, spunând că Berlinul va trebui să se conformeze acestui ordin dacă Putin va călca pe teritoriul german.

Pe lângă mandatul de arestare împotriva lui Putin, camera preliminară a CPI a emis un al doilea mandat de arestare pe numele responsabilei pentru drepturile copilului din Rusia, Maria Lvova-Belova, sub aceeaşi acuzaţie.

Dmitri Medvedev consideră că decizia CPI „creează un potenţial negativ enorm” pe fondul relaţiilor deja proaste ale Rusiei cu Occidentul.

SUA susțin arestarea lui Putin

Blinken spune că țările europene care fac parte din CPI ar trebui să-l aresteze pe Putin dacă îl vizitează.

Orice țară europeană care este parte la Curtea Penală Internațională (CPI) ar trebui să-l aresteze pe președintele rus Vladimir Putin dacă acesta îl vizitează, a declarat miercuri secretarul de stat american Antony Blinken.

Exit mobile version