România va avea un nou premier de la 1 iunie

marcel-ciolacu-nicolae-ciuca

foto observatornews.ro

România va avea un nou premier de la 1 iunie. Rotativa guvernamentală va avea loc conform protocolului! Coaliția a stabilit deja calendarul schimbului de putere, iar de la 1 iunie România va avea un nou premier. Nicolae Ciucă nu vrea însă să își depună demisia. Premierul spune că îi va depune mandatul președintelui Klaus Iohannis.

Premierul din partea PSD, Marcel Ciolacu, ar trebui să fie deja în funcție pe data de 1 iunie.

România va avea un nou premier de la 1 iunie

Cu alte cuvinte, la data de 1 iunie, România ar trebui să aibă un premier nou. S-a vorbit anterior despre data de 25 mai, însă în acea zi este sărbătoare, așa că nu se va mai respecta.

Pe 10-12 mai va avea loc evaluarea miniștrilor din guvernul Ciucă, iar până pe data de 24 mai urmează să se finalizeze negocierile.

Protocolul va fi respectat, adică PNL și PSD vor face schimb de ministere. Ministerul de Finanțe ar urma să plece de la PSD la PNL, Ministerul Transporturilor la fel, iar Ministerul Proiectelor Europene ar trebui să meargă de la PNL la PSD, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Astfel, pe data de 27-28 mai, ar trebui să aibă loc procedura parlamentară pentru rotativă.

Nicolae Ciucă nu își dorește să își dea demisia, nu vrea să fie demis în Parlament, ci își dorește să își depună mandatul în fața președintelui Klaus Iohannis. Însă această procedură nu există în Constituție.

”Nu o să îmi dau demisia! Am primit un mandat de la președinte, voi preda mandatul președintelui României!”, 

declara Nicolae Ciucă în urmă cu două săptămâni, potrivit Mediafax

Urmează schimbul de portofolii

Odată încheiată evaluarea, urmează schimbul de portofolii, care cel puțin teoretic s-ar realiza după următoarea schemă.

Exit mobile version