Premierul Florin Cîțu dă asigurări că economia va rămâne deschisă în perioada următoare

Cîțu

foto: Facebook / Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu dă asigurări că indiferent de evoluția situației epidemiologice din România, economia va rămâne deschisă în perioada următoare, iar eventuale noi măsuri, în cazul unei înrăutățiri, vor fi luate numai după ce se va consulta cu specialiștii.

„Trebuie să vorbim și cu specialiștii, au venit multe propuneri de la Ministerul Sănătății și data trecută, unele dintre ele le-am acceptat, altele nu. Unele erau să închidem magazinele la 15:00 în weekend, nu am mers pe acele variante, deci dați-mi voie întâi să văd ce spun și specialiștii și apoi vom lua o decizie”

a spus Florin Cîțu, la Digi24.

Premierul Florin Cîțu a menţionat că, dacă se va ajunge la creşterea indicilor de infectare, se va ajunge din nou la impunerea unor restricții, mai precis “revenim exact la condiţiile pe care le aveam înainte”.

Întrebat când vor fi luate deciziile, premierul a spus că pentru 1 august au fost anunțate deja măsurile în vigoare.

„Trebuie să vedem întâi ce se întâmplă cu evoluția și apoi vom lua o decizie. Vreau să am întâi o discuție și cu specialiștii, de obicei mă duc și mă întâlnesc și cu INSP și cu alți specialiști și atunci luăm o decizie, în cunoștință de cauză”,

a adaugat premierul

Nu putem să punem restricții pentru vaccinați

Dacă se ajunge la 1 la mie, la 2 la mie, vom reveni la condițiile pe care le aveam înainte. Unele înlesniri vor fi ridicate, altele nu. De pildă, evenimentele de familie ar putea fi cu mai puțini participanți, a explicat Florin Cîțu.

Întrebat dacă revenirea restricțiilor se va întâmpla numai pentru nevaccinați, premierul Florin Cîțu a spus că nu, pentru că în cazul unor măsuri nu poți să faci departajarea.

„Unele lucruri se vor face, depinde un ajungem, unele lucruri se vor face pentru toată lumea. Circulația noaptea, de exemplu, dacă vom ajunge iar la restricționare, nu putem s-o facem pentru vaccinați și nevaccinați. E un exemplu. În ceea ce privește restaurantele, acolo trebuie să ne gândim dacă doar pentru vaccinați sau și persoane care au un test sau persoane care au trecut prin boală”,

a mai spus premierul.

Exit mobile version