Norul de praf saharian se apropie de România. Avertisment pentru cei cu probleme de sănătate

praf-sahara

foto playtech.ro

Primul val de praf saharian din acest an se îndreaptă spre centrul și estul Europei. Conform cercetătorilor, acest fenomen ar putea afecta sănătatea și generarea de energie solară. Nori de praf saharian roșiatic au fost detectați, pentru prima dată în acest an, deasupra Europei.

Pentru prima dată în acest an, o cantitate mare de praf saharian a fost detectată deasupra Europei, iar particulele ar putea ajunge în Europa Centrală și de Est chiar în următoarele zile, a anunțat Serviciul Copernicus de monitorizare a atmosferei din UE, citat de DPA.

Conform previziunilor Copernicus, praful provine din Africa de Nord și a ajuns deja în Peninsula Iberică și se va îndrepta spre Franța.

Specialiștii avertizează faptul că praful saharian poate afecta sănătatea oamenilor, deoarece conține magneziu, fier, calciu și granule de fosfor, chiar și mercur. De aceea, expunerea la norii de praf implică riscuri chiar și pentru oamenii sănătoși, dar este cu adevărat periculoasă pentru cei care suferă de alergii sau afecțiuni respiratorii.

Praful provenit din norul saharian își poate schimba proprietățile fizico-chimice și poate produce diferite infecții.

Exit mobile version