Mii de români au rămas fără bani în cont după ce au accesat un link pe internet

inselatorie-pe-internet-Candy

foto botosaneanul.ro

O nouă metodă de înșelătorie i-a lăsat pe sute, sau poate chiar pe mii de români, fără bani în cont. Vorbim de sume semnificative de bani. Mai exact, unii dintre aceștia au investit sute de mii de euro până să realizeze că nu își vor mai recupera banii niciodată.

Oamenii au ajuns chiar să se împrumute la bănci, și-au cheltuit banii strânși pentru nuntă sau pentru casă, punându-și toate speranțele în aplicație Candy care le promitea sume astronomice.  

Potrivit acestei aplicații, îmbogățirea ar fi urmat să fie rapidă și ușoară. Românii erau racolați prin mesaje private pe rețelele sociale.  

Totul începea cu o invitație online, care conținea un link. Pentru a-și putea face cont, oamenii trimiteau o sumă de bani, având promisiunea că suma va crește și li se va rambursa în cazul în care vor îndeplini anumite condiții. Una dintre acestea era vizionarea unor videoclipuri. Bineînțeles că totul era ascuns, inclusiv traseul banilor, care erau trimiși unor terți.  

Cei care stau în spatele aplicației Candy sunt de negăsit acum.  Oamenii au apelat la poliție, însă este puțin probabil ca aceștia să își mai recupereze banii.  

Exit mobile version