Maşinile pe benzină și motorină, interzise. Din ce an nu mai pot fi folosite

comisie-masini-poluare

foto dailybusiness.ro

Maşinile pe benzină și motorină, interzise. Din ce an nu mai pot fi folosite. Decizia luată acum de UE! Consiliul Uniunii Europene a aprobat definitiv, astăzi, proiectul privind interzicerea motoarelor pe benzină, motorină şi hibride începând din 2035.

Polonia a votat împotriva măsurii, în timp ce România, Italia şi Bulgaria s-au abţinut de la vot, informează antena3 CNN.

La insistenţele Germaniei, motoarele cu ardere internă vor putea fi produse şi după anul 2035, prin utilizarea de combustibili sintetici, cu emisii poluante zero. Însă nu vor mai putea fi fabricate motoare pe benzină, motorină sau de tip hibrid.

Maşinile pe benzină și motorină, interzise

Începând din anul 2035, în Uniunea Europeană vor putea fi fabricate doar autoturisme şi autoutilitare care să nu mai emită particule poluante.

Vor putea fi fabricate motoare electrice, inclusiv prin tehnologii cu hidrogen, dar şi motoare cu ardere internă, utilizând doar combustibili sintetici ecologici.

Conform noilor norme, dacă nu vor fi modificate în urma evaluărilor ulterioare, motoarele pe benzină, motorină sau de tip hibrid nu vor mai putea fi fabricate începând din anul 2035.

Polonia a fost singura ţară care a votat împotriva măsurii la reuniunea Consiliului UE privind Energia. Italia, România şi Bulgaria s-au abţinut de la vot, potrivit cotidianului Le Figaro.

În şedinţa de luni, Italia exprimase obiecţii, care însă nu s-au concretizat astăzi.

Italia are anumite nemulțumiri

Guvernul Italiei s-a declarat nemulţumit de accelerarea procedurilor, având în vedere că proiectul de compromis nu prevede şi motoare cu biocombustibili.

Potrivit unor surse guvernamentale de la Roma nu se știe cu certitudine dacă Italia va vota proiectul în cursul sesiunii programate marţi.

Conducătorii din Peninsulă admit că noile evoluţii modifică interpretarea şi vor permite menţinerea motoarelor cu ardere internă prin utilizarea de biocombustibili, dar cer mai mult timp pentru analizarea efectelor asupra industriei auto.

În Italia se află marile mărci auto, precum Fiat, Alfa Romeo și Ferrari. Acestea se bazează în mare măsură pe vehicule cu motoare cu combustie. Aproximativ 270.000 de persoane sunt angajate direct sau indirect de industria auto din țară.

Exit mobile version