Marcel Ciolacu, veşti bune pentru pensionari. Cu cât vor fi majorate pensiile

Marcel-Ciolacu

foto caleaeuropeana.ro

Marcel Ciolacu anunță că pensionarii din România vor primi mai mulți bani. Liderul PSD susține că pensile vor fi majorate și că există deja o lege în acest sens.

Președintele PSD precizează că pensiile vor fi mărite odată cu rata inflației. În ceea ce privește data la care va intra în vigoare această majorare, Marcel Ciolacu nu a spus clar acest lucru, însă susține că în primă fază trebuie pus la punct actul normativ pe zona de energie, iar mai apoi va începe construcția bugetară și vor fi văzute prioritățile clare.

„Pensiile vor fi mărite. Avem o lege, vor fi indexate cu rata infaţiei. Legea există, se va mări indicele de inflaţie. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să depăşim acest 1 septembrie şi să venim cu actul normativ în Guvern pe zona de energie şi din acel moment începem construcţia bugetară şi pe anul viitor şi vedem priorităţile care ne-au rămas pe anul acesta”,

a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Greșeala făcută de Guvern după pandemie

Marcel Ciolacu a vorbit și despre situația economică actuală din România. El își menține ideea conform căreia liberalizarea prețurilor la energie a fost făcută „în cel mai prost moment”.

Președintele PSD amintește de criza sanitară, dar și despre deciziile pe care Guvernul le-a luat după doi ani de pandemie. În momentul în care PSD-ul a ajuns la guvernare, pachetul economic a fost mai mare decât cel social, spune Ciolacu.

„Partidul Social Democrat a hotărât intrarea la guvernare după 2 ani de guvernări de dreapta, când s-au întâmplat niște lucruri care au efecte acum. În afară de criza sanitară, o cunoaștem, știm cum a fost gestionată, acolo fiind, din punctul meu de vedere, cel mai grav dintre toate fiindcă s-au pierdut excesiv de multe vieți omenești gratuit din organizarea făcută de un ministru USR în principal”

„Și știm cu toții acest lucru. Am fost în toate topurile de mortalitate, nu neapărat de COVID (…) În acest moment noi am intrat la guvernare până acum și e pentru prima oară când pachetul economic a fost mai mare decât pachetul social”

„Aproape 6% din PIB s-au întors pe programe în economie și pe programe sociale. Este o diferență evidentă în abordare în primul rând, decisă cu prim-ministrul României care n-a fost parte la acele guverne. Cea mai tragică a fost liberalizarea prețurilor la energie. Ea s-a făcut în cel mai prost moment care-și putea alege cineva să facă”,

a spus Marcel Ciolacu.
Exit mobile version