MApN: Informațiile despre sistemul radar instalat la Cârcea reprezintă speculații. Nu au legătură cu realitatea

radar-carcea

foto stiridinsurse.ro

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a reacționat după apariția informațiilor referitoare la sistemul radar instalat la unitatea militară de la Cârcea. Autoritățile au venit cu asigurări pentru români și au spus că speculațiile respective nu au legătură cu realitatea.

MApN a oferit explicații cu privire la situația sistemului radar instalat la UM 01803L Cârcea, județul Dolj. Potrivit autorităților, informațiile apărute recent în public reprezintă speculații care nu au legătură cu realitatea.

„Informațiile apărute în spațiul public care acreditează ideea că Ministerul Apărării Naționale intenționează sau ar fi luat în discuție relocarea în altă zonă a sistemului radar din dotarea UM 01803L Cârcea, pentru a permite continuarea lucrărilor la depozitul aparținând SC LIDL România SCS, reprezintă speculații care nu au legătură cu realitatea”

„Toate demersurile întreprinse de MApN în legătură cu această situație au fost și vor fi realizate cu respectarea strictă a cadrului legal și au ca unic obiectiv asigurarea funcționării sistemului radar în parametrii optimi, în aceeași locație de dispunere”

„Precizăm, de asemenea, că, în urma demersurilor MApN de sistare a lucrărilor de construcție, stadiul actual al lucrărilor la obiectivul industrial în discuție nu afectează în mod semnificativ desfășurarea activității unității militare, sistemul radar funcționând în prezent în parametri normali”,

a transmis MApN într-un comunicat.

MApN nu a primit spre analiză o solicitare de avizare

MApN subliniază că „nu a fost înștiințat și nu a primit spre analiză o solicitare de avizare în cursul procesului de emitere a autorizației de construcție nr. 206 din 28.06.2021, eliberată de Consiliul Județean Dolj, pentru realizarea centrului logistic având ca beneficiar S.C. LIDL România SCS, așa cum prevede legislația în vigoare”.

Personalul unității militare a întreprins demersuri legale de pe 24 ianuarie, imediat ce a fost evident că în zonă apare o nouă construcție.

Exit mobile version