Machu Picchu pare a fi mai vechi decât se credea

Machu Picchu

Machu Picchu

Noile tehnologii dezvăluie că orașul-templu Machu Picchu este mai vechi decât se credea, potrivit Agerpres.ro. Tehnologiile moderne utilizate de o echipă de arheologi au dezvăluit că oraşul-templu incaş Machu Picchu din sudul Peru este mai vechi decât se estimase anterior, informează EFE şi CNN.

O echipă de oameni de ştiinţă, condusă de arheologul şi antropologul Richard Burger de la Universitatea Yale din Statele Unite, a folosit spectrometria de masă cu accelerator (AMS) în activitatea sa şi a stabilit astfel că acest complex este cu cel puţin 20 de ani mai vechi decât se credea până acum.

AMS este una dintre cele mai avansate tehnologii utilizate în prezent pentru datarea cu radiocarbon, a explicat Universitatea Yale după publicarea rezultatelor acestei cercetări în jurnalul ştiinţific Antiquity. Noile descoperiri demonstrează că Machu Picchu a fost folosit în perioada aproximativă 1420-1530 şi că această utilizare s-a încheiat în timpul cuceririi spaniole.

Aceste date relevă faptul că situl este cu cel puţin 20 de ani mai vechi decât sugerează înregistrările istorice, potrivit cercetătorilor, care au subliniat, de asemenea, că noile date ridică noi semne de întrebare cu privire la înţelegerea cronologiei istoriei incaşilor.

Articol integral pe AGERPRES.

Exit mobile version