Kim Jong Un a închis un oraş de 200.000 de oameni. Motivul incredibil

Kim Jong-un

foto alephnews.ro

Kim Jong Un a închis un oraş de 200.000 de oameni, motivul este incredibil. Soldaţii percheziţionează acum fiecare casă. Tensiuni în creştere în Coreea de Nord, unde regimul a închis un întreg oraş şi terorizează populaţia, ameninţând-o cu represalii.

Kim Jong Un a plasat întreg orașul Hyesan sub izolare, după ce 653 de gloanţe au dispărut în timpul unei recente retrageri militare. Oficialii caută acum muniția în fiecare casă din orașul cu 200.000 de locuitori, au declarat două surse pentru Radio Free Asia (RFA), potrivit fanatik.ro.

Dispariția muniției pentru puști de asalt a fost descoperită în data de 7 martie, când soldații Corpului 7 al Armatei Coreene se retrăgeau din vecinătatea orașului, care se află la granița cu China. 

Armata fusese desfășurată acolo în 2020, când granițele au fost închise, la începutul pandemiei de Covid-19.

Kim Jong Un a închis un oraş de 200.000 de oameni

„Orașul va rămâne închis până când vor fi găsite toate cele 653 de gloanțe”, a declarat pentru RFA Coreea un rezident al provinciei Ryanggang, unde se află oraşul Hesan, sub condiția de a-i fi păstrat anonimatul, din motive de securitate.

Soldații nu au raportat imediat dispariția muniției, ci au încercat să găsească gloanțele, a spus sursa, dar, din moment ce nu au reușit, i-au informat pe cetățeni și au început marea căutare.

Poliția și armata au declanșat o anchetă, au închis întreg orașul și au început perchezițiile, casă cu casă. Cetăţenii care au văzut sau au luat gloanţe sunt îndemnaţi să  raporteze acest lucru şi să le restituie cât mai curând, iar cei care nu vor face asta vor fi pedepsiţi, spun autorităţile.

Potrivit legii nord-coreene, o persoană care deține ilegal arme de foc, muniție sau alte arme va fi pedepsită cu muncă silnică timp de trei ani. Acum, locuitorii orașului Hyesan se tem că, dacă muniția nu va fi găsită, autoritățile vor pedepsi aleatoriu oameni nevinovați.

Exit mobile version