Furtuna Larisa ajunge în România, după ce a făcut ravagii în centrul Europei. Ce fenomene extreme sunt așteptate

furtuna

foto gandul.ro

Furtuna Larisa, care a provocat cel mai mare accident auto din ultimii ani, în Ungaria, are unele efecte și în România, care au început deja să se manifeste.

Furtuna Larisa, care a afectat deja coasta vestică a Europei, iar în Ungaria a dus la un carambol în care au fost implicate peste 40 de mașini, începe să-și facă simțită prezența și în țara noastră.

Specialiștii ANM spun că România va fi ceva mai ferită de manifestările extreme ale acestei furtuni, mai ales că pe măsură ce avansează spre est, aceasta își pierde din intensitate.

Furtuna Larisa ajunge în România

”Vorbim de o furtună foarte puternică. Ea s-a născut deasupra Oceanului Atlantic, a traversat în ultimele zile Europa de Vest și Europa Centrală, a generat intensificări ale vântului cu viteze și de peste 110km/h în zona Ungariei și Austriei. Și la noi au fost intensificări ale vântului, doar că România s-a aflat în extremitatea sudică a acestei furtuni. Am fost oarecum mai feriți”

„Trebuie să ne așteptăm, la jumătatea săptămânii, la un episod cu precipitații pe fondul unor temperaturi ceva mai scăzute. Este posibil ca aceste precipitații să fie la început în partea de vest a țării, apoi în toată jumătatea de nord a teritoriului și sub formă de lapoviță, iar în zona deluroasă și montană vor fi și ninsori”,

a explicat Florinela Georgescu, director ANM, pentru Antena 3.

Marea Britanie, Franța și Belgia sunt printre țările cele mai afectate de furtuna Larisa, care a avut debutul în jurul zilei de 8 martie. În Anglia au fost înregistrate căderi masive de zăpadă și mai multe drumuri au fost blocate.

Exit mobile version