Fost manager al Spitalului din Craiova reținut pentru moartea a patru pacienți

spitalul-Judetean-Craiova

foto cvlpress.ro

Fost manager al Spitalului Județean din Craiova reținut pentru moartea a patru pacienți. Un medic din Craiova a fost reținut de polițiști, fiind acuzat de patru infracțiuni de ucidere din culpă. Patru pacienți ar fi murit după ce au suferit intervenții de prelevare de probe biopsice.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj au reținut luni pentru 24 de ore un bărbat de 46 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea a patru infracțiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

Medic din Craiova reținut pentru moartea a patru pacienți

„În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”,

transmite IPJ Dolj.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, medicul este Alin Demetrian, fost manager al SJU Craiova și șef al Secției de Chirurgie Toracică a unității medicale. Este vorba despre unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din Craiova, care, în urma cu câțiva ani reușea operații în premieră națională, la pacienți cu tumori pulmonare, scrie Jurnalulolteniei.ro.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Spitalul de Urgenţă Craiova nu ştie despre anchetă

În urmă cu puţin timp, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au emis un punct de vedere oficial despre acesată situaţie. Pe scurt, conducerea unităţii medicale spune că nu a fost informată despre acestă anchetă, potrivit gazetadesud.ro.

„În mod oficial, SCJU nu a fost informat despre măsurile dispuse într-o astfel de anchetă. Este o surpriză pentru noi, nu țin minte sa fi existat astfel de acuzaţii”

„Însă spitalul nu este nici organ de anchetă, nici comisie de malpraxis, astfel încât nu ne putem pronunța cu privire la acuzații și nu putem emite vreo sentința. Nu putem decât să lăsăm organele abilitate să cerceteze și să punem la dispoziție documentele solicitate”,

a trasmis conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova.
Exit mobile version