Facebook, prima reacție după o pană masivă de șase ore

facebook

facebook

După ce Facebook, Instagram, WhatsApp şi Facebook Messenger au picat în întreaga lume, reprezentanţii Facebook au transmis un mesaj pentru utilizatori.

Au fost afectați utilizatori din întreaga lume, inclusiv din România, potrivit paginii downdetector.com. În jurul orei 1.00, aplicațiile au putut fi folosite de utilizatori, după aproape 6 ore în care au fost nefuncționale în întreaga lumea.

„Suntem conştienţi de faptul că unele persoane au probleme cu accesarea aplicaţiilor şi produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil şi ne cerem scuze pentru orice inconvenient”

este mesajul postat de Facebook pe Twitter.

Acţiunile companiei, listată la bursa de la New York, au fost în scădere cu 5,8%.

Întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare

Nu s-a putut confirma imediat problema care afectează serviciile, dar mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugerează o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS), potrivit Reuters.

Întreruperea ar fi putut fi declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, deşi teoretic ar fi posibilă şi sabotarea de către cineva din interior.

Un hack din exterior este văzut de experţii citaţi ca fiind mai puţin probabil. Un atac cibernetic care ar putea copleşi unul dintre cele mai populare site-uri din lume ar necesita fie coordonarea între grupuri criminale puternice, fie o tehnică foarte inovatoare.

Exit mobile version