Criza energetică ar putea produce întreruperi ale rețelelor de telefonie mobilă. Cum se pregătește Europa

telefon

foto b1tv.ro

Oficialii din industria telecom se tem că o iarnă severă va pune presiune pe infrastructura de telecomunicaţii a Europei. În prezent nu există suficiente sisteme de rezervă în multe ţări europene care să gestioneze o întrerupere pe scară largă a aprovizionării cu electricitate. Acest lucru crește riscul opririi funcţionării telefoanelor mobile, susţin patru directori din industria telecom.

Europa are aproape o jumătate de milion de turnuri de telefonie mobilă şi cele mai multe dispun de sisteme de baterii care pot asigura funcţionarea antenelor de telefonie mobilă pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute.

Ţări din Uniunea Europeană (UE), precum Franţa, Suedia şi Germania, încearcă să se asigură că telecomunicaţiile vor funcţiona chiar şi dacă va exista o întrerupere prelungită a aprovizionării cu electricitate, care va epuiza bateriile instalate la miile de turnuri de telefonie mobilă ridicate pe teritoriul lor, scrie Agerpres.

Cum se pregătește Europa

Până în prezent se pare că în Franța s-a reușit izolarea unor secțiuni ale rețelelor pentru a proteja anumite categorii de clienți, cum sunt spitalele, instalațiile industriale-cheie și cele militare. 

În Suedia și în Germania se finanțează în prezent stații de combustibil transportabile care vor avea rolul de a conecta rețelele de telefonie mobilă în caz de întreruperi prelungite ale curentului. 

Companiile italiene de telecom fac corp comun în a discuta cu noul guvern al Italiei pentru ca rețelele de telefonie mobilă să fie excluse din orice raționalizare sau tăiere a curentului. 

La rândul lor, companiile de telecom din Europa vor introduce sau vor activa un software care optimizează traficul și care face turnurile de transmisie să “doarmă” când nu sunt folosite sau să intre pe alt spectru de bandă, potrivit Reuters.

Guvernele și companiile de telecom lucrează și la planuri care să mențină în funcțiune serviciile esențiale.

Exit mobile version