Cod galben de fenomene periculoase. Zonele afectate

cod-galben-vant

foto primul.md

Cod galben de fenomene periculoase: cele mai afectate zone. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenționări nowcasting cod galben de vreme rea.

Potrivit meteorologilor, codul este valabil de la : 28-04-2023 ora 13:00 până la : 28-04-2023 ora 16:00.

Cod galben de fenomene periculoase

In zona : Județul Ialomiţa: Slobozia, Fetești, Țăndărei, Amara, Făcăeni, Bordușani, Săveni, Ciochina, Reviga, Perieți, Mihail Kogălniceanu, Gheorghe Doja, Gura Ialomiței, Ograda, Gheorghe Lazăr, Vlădeni, Ciulnița, Sudiți, Andrășești, Bucu, Movila, Stelnica, Platonești, Cosâmbești, Valea Ciorii, Mărculești, Albești, Buești;

Județul Călăraşi: Călărași, Modelu, Borcea, Dragalina, Dor Mărunt, Roseți, Perișoru, Ciocănești, Grădiștea, Jegălia, Cuza Voda, Independența, Lupșanu, Dorobanțu, Unirea, Ștefan cel Mare, Dragoș Vodă, Alexandru Odobescu, Vlad Țepeș, Ștefan Vodă, Vâlcelele, Dichiseni, see vor semnala intensificări temporare ale vântului care vor depăși la rafală 55 km/h.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16:00, în judeţele Constanţa şi Tulcea, se vor semnala intensificări locale ale vântului care vor depăşi la rafală 55 – 60 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Vreme capricioasă în weekendul de 1 Mai

Prognoza pentru minivacanța de 1 mai arată că vremea se încălzește, dar rămâne totuși instabilă în anumite zone, astfel că vor fi locuri unde va ploua. 

Nu scăpăm cu totul de ploi, însă putem spune că vremea se va încălzi treptat de la o zi la cealaltă, astfel încât dacă sâmbătă vorbim de temperaturi maxime de la 14-15 la cel mult 17-18 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în partea de sud a teritoriului, duminică și luni temperaturile vor crește.

Temperaturile vor atinge valori de 20 de grade duminică în sud, în vest, iar luni chiar ușor peste 20 de grade, tot mai multe valori în partea de sud, de vest și de centru a teritoriului.

Totuşi, mai apar și ploile, însă acestea vor fi pe arii restrânse sâmbătă în vest, în sud şi în centru.

Duminică va fi ceva mai multă instabilitate atmosferică, acest lucru însemnând că vom avea averse însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, mai multe în zonele de deal și de munte și izolat în partea de sud și de centru a țării.

Exit mobile version