Cercetătorul olandez care a „prezis” cutremurul din Turcia, avertisment pentru România

Frank-Hoogerbeets

foto evz.ro

Cercetătorul olandez care a prezis cutremurul din Turcia, are un mesaj și pentru România. Frank Hoogerbeets avertizează că ne aflăm în „fereastra” unui cutremur major și de aceea trebuie să fim pregătiți. Pe de altă parte, șeful DSU, Raed Arafat, atrage atenția că seismele nu pot fi prevăzute dinainte și că orice predicție care se împlinește este doar o coincidență.

Cercetătorul olandez Frank Hoogerbeets a prezis cutremurul din Turcia cu 3 zile înainte ca acesta să se producă. De această dată, el a lansat un avertisment pentru România, arătând că un seism cu magnitudinea de 7 se poate produce oricând.

„Din 1900 până în prezent, în România au avut loc cinci cutremure de magnitudine M6 și patru de magnitudine M7, cele mai multe dintre ele la adâncime (90-150 km). Ultimul M7 a avut loc în 1990 și ne aflăm în fereastra pentru următorul”,

a scris cercetătorul olandez, într-un mesaj pe Twitter.

Cercetătorul a „prezis” cutremurul din Turcia

Cu câteva zile înainte de cutremurul devastator din Turcia, de luni, 6 februarie, cercetătorul olandez a postat un mesaj în care anunța acest lucru.

„Mai devreme sau mai târziu va avea loc un cutremur cu magnitudinea 7,5 în această regiune (centru-sud Turcia, Iordania, Siria, Liban)”,

a scris Frank Hoogerbeets pe Twitter atunci.

Raed Arafat nu crede în prezicătorii de cutremure

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut apel la calm din partea populaţiei. El a arătat că în caz de cutremur oamenii care intră în panică pot face „greşeli de comportament”, iar acestea le pot aduce sfârșitul.

El a precizat că există și „zone de dezinformare” legate de seisme şi, drept urmare, sfătuieşte populaţia să se informeze de pe site-urile oficiale ale autorităţilor.

Raed Arafat a subliniat că nu există o metodă științifică care să permită prezicerea unui seism.

Exit mobile version