Ce au stabilit Putin și Xi Jinping la întâlnirea de la Moscova

Vladimir Putin Xi Jinping

foto japantimes.co.jp

Vladimir Putin și Xi Jinping au semnat o declarație comună, marți, în urma unei întâlniri ce a avut loc la Kremlin. Cei doi și-au dezvăluit poziția cu privire la posibilitatea declanșării unui război nuclear. Cei doi lideri au făcut acuzații la adresa NATO și SUA., informează impact.ro.

În declarația comună pe care au semnat-o, Vladimir Putin și Xi Jinping s-au pronunțat împotriva unui război nuclear. Cei doi au fost de acord cu faptul că nu pot exista învingători într-un astfel de conflict și că acesta nu ar trebui să fie declanșat niciodată.

Ce au stabilit Vladimir Putin și Xi Jinping

Vladimir Putin și Xi Jinping au ciocnit pentru „prosperitatea şi bunăstarea popoarelor Rusiei şi Chinei”, „dezvoltarea relaţiilor ruso-chineze”, „cooperarea în această nouă eră” şi în sănătatea lor.

„Pe fondul degradării relațiilor dintre puterile nucleare, măsurile de reducere a riscurilor strategice trebuie încorporate în eforturile generale de reducere a tensiunilor dintre state, de a forma relații mai constructive și de a reduce la minimum motivele de discrepanță în domeniul securității”

„Toate puterile nucleare nu trebuie să desfășoare arme nucleare în afara teritoriilor lor naționale și trebuie să-și retragă toate armele nucleare plasate în străinătate”

arată declarația comună.

China și Rusia, acuzații la adresa NATO și SUA

În declarația comună a fost exprimată „îngrijorarea” Rusiei și a Chinei cu privire la consolidarea în creștere a legăturilor dintre NATO și ţările din regiunea Asia-Pacific cu privire la chestiuni militare şi la cele de securitate.

Vladimir Putin și Xi Jinping au acuzat Alianţa Nord-Atlantică de subminarea păcii şi a stabilității regionale.

Moscova şi Beijingul sunt împotriva formării de blocuri închise exclusive în regiunea Asia-Pacific.

Cei doi lideri au precizat că Statele Unite ale Americii au o strategie ghidată de o mentalitate a Războiului Rece în legătură cu pacea şi stabilitatea în această regiune.

Moscova şi Beijingul au acuzat Washingtonul că „subminează” securitatea mondială prin faptul că încearcă să desfăşoare rachete în mai multe ţări din lume, cu scopul de a conserva un avantaj militar unilateral.

Exit mobile version