Autoritățile din Bulgaria sunt în alertă, după ce mai mulți copii, printre care și români, s-au îmbolnăvit

copii-bolnavi-bulgaria

foto romaniatv.net

Este alertă medicală în celebra stațiune Albena din Bulgaria, des frecventată de către turiști. Pe lângă faptul că unii conaționali se află în regiunea amintită în concedii, aici se mai organizează și un campionat de fotbal la care participă mulți copii din țara noastră.

Situația, însă, nu este deloc una plăcută. Persoanele care s-au deplasat în această zonă în ultimele zile se confruntă acum cu un focar de rotavirus în stațiunea Albena. Spitalele sunt pline de copii.

Românii din stațiunea Albena din Bulgaria au intrat în panică, după ce au aflat despre existența unui focar de rotavirus în regiune. Zeci de copii s-au îmbolnăvit la scurt timp după ce au ajuns în zonă, prezentând vărsături, diaree şi dureri de burtă şi cap.

Personalul medical se luptă să facă față provocării neașteptate

Personalul medical se luptă să facă față provocării neașteptate, potrivit relatărilor unei mame românce.

Ambulanțele circulă continuu în regiune. Copiii încep să manifeste simptome de boală brusc. La farmacii, cozile sunt pline de adulți alertați de starea de sănătate a copiilor lor. Mai ales în circumstanțele desfășurării unui campionat de fotbal la care participă copii din Bulgaria și România.

Întrebați despre situația cu pricina, reprezentanții Ministerului Sportului de la București au anunțat că au luat legătura cu organizatorul competiției pentru a se informa despre starea copiilor. Potrivit acestora, minorii au beneficiat imediat de ajutor medical și, în prezent, se află deja pe drum spre România.

Exit mobile version