Alexandru Pițurcă a fost reținut de DNA! Care sunt acuzațiile care i se aduc fiului fostului selecționer

Victor-Piturca-Alex-Piturca

foto fanatik.ro

Alexandru Pițurcă a fost reținut pentru 24 de ore. Fiul fostului selecționer este cercetat în dosarul tatălui său. Acuzațiile se referă la achiziții de măști medicinale și ochelari de către unități ale MApN. Echipamentele medicale erau neconforme și nu au putut fi folosite. Victor Pițurcă ar fi plătit transportul măștilor prin intermediul firmei deținute de fiul lui, Alex Pițurcă.

În această dimineață, Alex Pițurcă s-a prezentat la sediul DNA pentru audieri. În timp ce tatăl lui a fost plasat sub control judiciar și lăsat să plece în jurul orei 10:26, pe numele fiului său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Alex Pițurcă a fost reținut pentru 24 de ore

„Astazi, 31.01.2023, dupa ce i-am remis inculpatului PITURCA VICTORIO-ALEXANDRU ordonanta de retinere din 31.01.2023, prin care s-a dispus retinerea sa pentru o durata de 24 ore, incepand de la data de 31.01.2023 ora 14:30, pana la data de 01.02.2023 ora 14:30”

„În cauza exista probe și indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul PITURCA VICTORIO-ALEXANDRU a savarșit infractiunea de cumparare de influenta, prev. de art. 292, alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, ca masura preventiva a retinerii este necesara”

„În scopul asigurarii bunei desfașurari a procesului penal și impiedicarii inculpatului de a lua legatura cu ceilalti suspecti, in scopul ingreunarii sau impiedicarii urrnaririi penale, neexistand nicio cauza care impiedica punerea in mișcare a actiunii penale, masura retinerii fiind proportionala cu gravitatea acuzatiei aduse inculpatului și necesara pentru realizarea scopului urmarit prin dispunerea acesteia”

„Persoanei retinute i s-a comunicat ca are dreptul la asistenta medicala de urgenta, ca durata maxima pentru care se poate dispune masura retinerii este de 24 de ore, precum și dreptul de a face plângere împotriva masurii dispuse”

se arată în Procesul Verbal.
Exit mobile version