Alertă meteo. Cod galben de fenomene periculoase. Zonele afectate

vremea

foto mediafax.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări nowcasting cod galben de vreme severă, valabile pentru mai multe zone din țară. 

Avertizarea meteo este valabilă de la : 12-05-2023 ora 12:45 până la : 12-05-2023 ora 18:00.

In zona județului Sibiu: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Turnu Roșu, Sadu, Boița se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55…65 km/h.

Avertizare Cod Galben

Avetizarea meteo este valabilă de la : 12-05-2023 ora 12:00 până la : 12-05-2023 ora 18:00.

In zona județului Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Dalboșeț, Coronini, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h.

Vineri, 12 mai 2023, vremea va fi rece pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 13 și 19 grade Celsius. Cerul va fi înnorat și va ploua în vest, sud-vest, centru și pe arii restrânse în rest.

Vor fi și averse, izolat, moderat cantitativ.

Vremea la munte

Pe crestele montane se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla în continuare intens în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali, iar în celelalte zona va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 2 și 12 grade Celsius.

Vremea in Capitală

În București, vremea se va menține deosebit de rece cu o maximă a temperaturii a aerului în jurul a 17 grade Celsius, iar minima va fi de 6-7 grade Celsius. Cerul va avea unele înnorări și vor fi posibile ploi ușoare. Vântul va sufla moderat.

Vremea pe litoral

La malul mării (Constanța), cerul va fi în mare parte înnorat, cu intensificări ale vântului și șanse reduse de precipitații. Peste noapte se înseninează. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar cea minimă de 11 grade Celsius.

Exit mobile version