WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022, s-a calificat în finală! Lista completă a finaliștilor

WRS-Eurovision

WRS-Eurovision

WRS, reprezentantul României la Eurovision 2022, s-a calificat în finala competiției muzicale, ce va avea loc sâmbătă, 14 mai! Joi, 12 mai, artistul de 29 de ani și cei patru dansatori care l-au însoțit în Torino, Italia, au urcat pe scenă în a doua semifinală a Concursului cântecului european. Au reușit să convingă juriul și publicul de pe bătrânul continent că merită să apară în finală, așa că li s-a acordat această șansă. 

Reprezentantul României a făcut o impresie plăcută în seara celei de-a doua semifinale. WRS a preluat inițiativa și a comunicat cu publicul, provocându-l să cânte alături de el, iar dansatorii săi au ridicat energia din sală la cote maxime. Au convins, așa că au fost votați, reușind să-și treacă în palmares renumele de finaliști Eurovision 2022.

Finlanda, Israel, Serbia, Azerbaidjan, Georgia, Malta, San Marino, Australia, Cipru, Irlanda, Macedonia de Nord, Estonia, România, Polonia, Muntenegru, Belgia, Suedia, Cehia – au fost țările care și-au trimis reprezentanții în cea de-a doua semifinală a concursului. Dintre cei 18 artiști care au urcat pe scenă în 12 mai, doar 10 s-au calificat în finala Eurovision 2022. 

Pe lângă România, celelalte nouă țări care au urcat pe scenă în semifinala a doua și o vor face și în finală sunt: Belgia, Cehia, Azerbaidjan, Polonia, Finlanda, Estonia, Australia, Suedia și Serbia.

Finaliștii Eurovision 2022

După cea de-a doua semifinală s-au aflat toți artiștii care vor urca pe scenă în finala Eurovision 2022. Din prima semifinală s-au calificat: Republica Moldova, Elveția, Ucraina, Norvegia, Portugalia, Lituania, Grecia, Țările de Jos, Islanda și Armenia. Din cea de-a doua semifinală au trecut mai departe: România, Belgia, Cehia, Azerbaidjan, Polonia, Finlanda, Estonia, Australia, Suedia, Serbia.

Lor li s-au adăugat Franța, Germania, Spania, Marea Britanie și Italia, ce fac parte din grupul marilor plătitoare (Big Five) și au reprezentanții calificați direct în finală.

Exit mobile version