VIDEO / Eurovision – Participarea Ucrainei a fost confirmată de organizatorii concursului.

eurovision-Ucraina

foto eurovision.tv

Organizatorii concursului Eurovision au confirmat luni că Ucraina va participa la ediţia 2022, prevăzută între 10 şi 14 mai, la Torino, în Italia, informează AFP.

Producătorul executiv, Simona Martorelli, a declarat că delegaţia ucraineană a confirmat participarea şi a trimis la timp toate documentele cerute. 

„Este un lucru admirabil, având în vedere situaţia”,

a declarat Simona Martorelli.

Ucraina va fi reprezentată la Eurovision de Orchestra Kalush, cu piesa „Stefania”. Adresat unei mame, cântecul include muzică tradiţională ucraineană, iar în versurile sale se regăseşte fraza: „Voi găsi întotdeauna drumul spre casă, chiar dacă toate drumurile sunt distruse”.

Artiştii vor încerca să înregistreze un videoclip, pe care toţi participanţii trebuie să-l trimită organizatorilor în cazul în care nu se vor putea prezenta fizic pe scenă în timpul acestui eveniment extrem de popular, urmărit de zeci de milioane de telespectatori din toată lumea, a indicat Martorelli. 

Pe 25 februarie, a doua zi după invazia Ucrainei de forţele ruse, organizatorul concursului, Uniunea Europeană de Radioteleviziune (UER) a anunţat că Rusia va fi exclusă anul acesta d ela eveniment. 

Exit mobile version