Salina Turda, tărâmul magic din inima Transilvaniei

foto salinaturda.eu

Salina Turda, un subteran spectaculos modelat de oameni. Dacă ești doar în trecere prin Turda sau încă nu ai vizitat-o, te invităm, să faci un mic popas aici, pentru a explora această lume subterană.

Știai că Salina Turda a fost folosită în trecut ca centru de depozitare a brânzeturilor? În timp aceasta ,a fost transformată într-un parc tematic subteran incredibil de frumos.

În salină nu există microbi sau alergeni, fapt care oferă sistemului imunitar șansa de a se întări mai bine în special pentru sezonul rece.

Salina este, cu certitudine, cea mai celebră destinaţie a turiştilor care vizitează localitatea Turda.

Coborând scariile, parcă te afunzi tot mai mult într-o altă lume, iar aerul găsit aici, este o binefacere pentru corpul nostru. Salina Turda este alcătuită dintr-un ansamblu de galerii de mină și camere de exploatare.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii din România în anul 2015.

Sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul.

Despre Salina Turda 

Zăcămintele de sare de aici s-au format în urmă cu 13,5 milioane de ani, într-o mare cu adâncime redusă și sub un climat tropical.

Stratul de sare din subsolul Transilvaniei având o grosime de circa 400 de metri, iar straturile groase de sedimente depuse ulterior peste cele de sare au apăsat cu greutate stratul maleabil de sare.

Acesta s-a ridicat sub formă de ciuperci cu înălțimi de peste 1000 de metri, de multe ori ajungând chiar până la suprafața pământului.

Tehnica mineritului din salinele din Transilvania și Maramureș își are originile în epoca feudală, 1920. În timp ce în 1945 a fost introdusă metoda de exploatare prin împușcare.

Aerul de aici, dar și de la alte saline, cum ar fi Salina Praid, face foarte bine la câteva boli precum bolile tractului respirator. Aerul sărat este ideal pentru infecțiile cronice ale aparatului respirator.

Exit mobile version