Plaje din Bulgaria – cele mai populare destinații la mare în Bulgaria

foto paradistours.ro

Cunoscutele plaje din Bulgaria sunt foarte apreciate de români, mai ales pentru că sunt destul de aproape și se poate ajunge cu autoturismul propriu. Descoperă cele mai populare plaje din Bulgaria unde îți poți petrece vacanța la mare.

Bulgaria, ca și România, are ieșire la Marea Neagră. Coasta Mării Negre din Bulgaria are peste 350 de kilometri. Stațiunile de la malul mării și plajele din Bulgaria atrag tot mai mulți turiști, atât din România, cât și din întreaga Europă.

Sunny Beach

Sunny Beach este cea mai mare și cea mai cunoscută stațiune modernă din Bulgaria. Este localizată la aproximativ 30 km de Burgas, lângă Nessebar, una dintre cele mai fermecătoare localități ale țării.

Vizitatorii se pot bucura de zeci de baruri și restaurante ce se întind de-a lungul plajei, multe facilități pentru copii și adulți, o ofertă amplă de sporturi și activități și un bogat program cultural și muzical.

Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur sau Zlatni pyasatsi este una dintre cele mai cunoscute și mai mari stațiuni de pe litoralul bulgăresc, localizată la 20 km distanță de orașul Varna.

Stațiunea face parte din Parcul Național „Nisipurile de Aur”, fiind cunoscută pentru plaja perfectă și spațiile verzi, ce oferă o imagine luxuriantă.

Stațiunea are și una dintre cele mai apreciate plaje din Bulgaria, fiind foarte bine întreținută. În această zonă există, de asemenea, un bine dotat parc acvatic, precum și un număr mare de hoteluri, de toate tipurile, în care te poți caza la diverse prețuri.

Plaja Albena

Albena se află la circa 30 km de Varna și la 12 km de Balcik. Stațiunea dispune de una dintre cele mai bune plaje din Bulgaria. Aceasta are o lungime de peste 5 km și o lățime maximă de 150 m.

Este cunoscută pentru apa curată și nisipul perfect. Plaja este potrivită pentru familiile cu copii, deoarece dispune de numeroase facilități, precum parcuri acvatice și terenuri de sport.

Plaja Nessebar

Nessebar este o peninsulă cu istorie veche care se află în patrimoniul UNESCO. Astfel, o vacanță în Bulgaria aduce toate beneficiile unei stațiuni pe litoral, dar este și un obiectiv turistic, fiind reminiscențele uneia dintre cele mai vechi așezări din Europa.

Deși nu este o stațiune foarte mică, în Nessebar nu sunt foarte multe variante de cazare. La numai 3 km se află stațiunea Sunny Beach, în care distracția este maximă și viață de noapte este foarte activă.

Plaje şi staţiuni primitoare pot fi găsite şi în sudul Bulgariei, între Burgas şi Rezovo, cel mai sudic punct de pe litoralul bulgar al Mării Negre, situat la graniţa cu Turcia. În afară de Primorsko, Cernomoreţ, Sozopol şi Ţarevo sunt cele mai atrăgătoare staţiuni din această parte a Bulgariei, iar plajele Silistar şi Veleka sunt printre cele mai sălbatice şi frumoase din ţara vecină.

Exit mobile version