Mamaia rămâne fără turiști. Patronii se plâng că au zile în care nu vine niciun client

plaja-Mamaia

foto antena3.ro

Stațiunea Mamaia nu mai are la fel de mulți turiști ca anii trecuți, iar prețurile din ce în ce mai mari i-au determinat pe români fie să aleagă sudul litoralului, fie să își facă vacanțele peste granițe.

Preţurile mari, plajele lărgite și taxa de parcare sunt motivele care i-au speriat pe cei care obișnuiau să vina în această perioadă. De lipsa clienţilor de luni până vineri se plâng și patronii de terase, restaurante sau beach baruri.

Doar pentru a-și asigura parcarea pe o zi, turiștii trebuie să scoată peste 90 de lei din buzunar. Un șezlong costă circa 100 de lei, drept urmare multe dintre ele sunt goale.

“Mi se pare exagerat cât se cere pe o cafea, pe o apă. Sunt prețurile foarte mari și de aia oamenii preferă să meargă în altă țară. Pentru o cafea – 20 de lei, pentru un șezlong – 100 de lei mi se pare foarte mult. Am parcat pe trotuar, nu am plătit”,

a declarat un turist.

Managerul unei plaje din Mamaia recunoaște că, în timpul săptămânii, sunt ocupate 40-50 de șezlonguri din 300.

Oficialii din turism speră, totuși, ca după 15 iulie, dar și în luna august, turiștii să nu se mai gândească la buget și să vina la mare în număr cât mai mare.

Exit mobile version