MAE: avertisment pentru românii care călătoresc în Spania

Vacanță în Spania

Vacanță în Spania

Ministerul Afacerilor Externe a emis, marți seară, un nou avertisment pentru românii care călătoresc în Spania. Specialiștii de la Agenția Meteorologică de Stat (AEMET) au anunțat cod galben și cod portocaliu de caniculă, ploi torențiale, vijelii și grindină, valabile în intervalul 4-5 august.

Potrivit MAE, miercuri, 4 august, sunt valabile mai multe avertizări meteo pentru românii care călătoresc în Spania:

Pentru joi, 5 august, sunt valabile următoarele avertizări meteo:

Recomandări pentru românii care călătoresc în Spania

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea de a consulta în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole, evaluarea cu responsabilitate a oricăror deplasări şi evitarea călătoriilor neesenţiale. Autoritățile recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate ca în caz de urgenţă să contacteze autorităţile competente apelând telefonul de urgenţă 112.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid (+34 91.734.4004), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de permanenţă, în funcţie de regiune:

Secţia consulară din cadrul Ambasadei României la Madrid: +34 669.362.202

Exit mobile version