Incendii puternice în Grecia. Zeci de locuințe au fost evacuate

incendii in Gecia / observatornews.ro

incendii in Gecia / observatornews.ro

Nu doar Turcia e țara afectată de incendii de proporții în aceste zile, ci și Grecia. Un incendiu puternic a scăpat de sub control, iar zeci de locuințe au fost evacuate în cursul zilei de ieri.

Primele flăcări s-au aprins ieri în jurul prâznului în apropierea reședinței regale de vară din Tatoi, iar ulterior incendiul s-a extins rapid în Ano Varymbombi, unde se află mai multe centre de echitație.

„Situaţia nu este deloc bună. Incendiul se îndreaptă spre Varymbombi şi este foarte aproape de locuinţe”

a declarat primarul din Acharnon, oraşul de care aparţine Varymbombi

Incendii puternice în Grecia

Autoritățile grecești au decis evacuarea a zeci de locuințe, inclusiv o tabară unde erau cazați peste 80 de copii care se aflau în excursie.

Aceștia au fost transportați cu autocarele până la cea mai apropiată stație de metrou, de unde au fost preluați de către părinții lor pentru a nu le fi pusă viața în pericol.

Problema incendiilor e destul de complicată, iar pentru a alerta populația pentru a lua toate măsurile necesare, autoritățile grecești au trimis altere SMS către locuitori.

Totodată, locuitorii din suburbiile precum Eythrea au fost sfătuiți să închidă ferestrele și coșurile de fum pentru a opri pătrunderea fumului în casele lor.

Exit mobile version