Delta, cea mai cautată destinaţie turistică din acest an

Delta-Dunarii-obiective

foto gonext.ro

După doi ani de pandemie românii au început să meargă în Delta Dunării, un loc care îmbină tradiţia cu noul, cu confortul şi cu natura. Delta a devenit acum cea mai cautată destinaţie turistică, fiind o zonă minunată care aduce la un loc pescuitul, odihna, excursiile, terapii de detox de cinci stele şi locuri neştiute pe care să le descoperi.

Delta Dunării este a doua cea mai mare deltă de pe planetă. Peste 5.000 de specii de plante și animale au fost identificate în Delta Dunării. Este casă a peste 300 de specii de păsări rezidente și migratoare, în principal, datorită locației sale, aflată între Ecuator și Polul Nord.

Fauna Deltei este preponderent reprezentată de reptile, păsări, pești și amfibieni printre care: broasca râioasă verde, broasca de lac mare, brotăcelul de copac, calcanul, hamsia, stavridul, somnul, bibanul, sturionii sau scrumbia.

În ceea ce privește mamiferele, în Deltă se găsesc peste 50 de specii în zonele izolate uscate, dar și în cele mlăștinoase. Printre acestea se numără: vulpea, nurca europeană, bizamul, mistrețul, castorul, pisica sălbatică, câinele enot și ermina.

În apele din Deltă se găsește cel mai mare pește de apă dulce din lume: morunul, de asemeanea se regăsesc și două plante carnivore: otrățelul de baltă și aldrovanda.

Obiective turistice:

Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, numit și Acvariu Tulcea este locul unde se află cele mai mari acvarii și cel mai complex muzeu de pe teritoriul țării.

Capul Doloșman

Capul Doloșman se află în județul Tulcea, în sud-vestul Deltei Dunării. Acesta reprezintă singura faleză stâncoasă de pe litoralul românesc, ea cuprinzând și ruinele Cetății Argamum Orgame.

Faleza se întinde pe aproximativ trei kilometri, iar peretele din piatră a cetății este înalt de 29 de metri, pe alocuri ajungând și la 56 de metri. Zona este un punct de observație foarte interesant, însă puțini oameni știu să ajungă aici.

Padurea Letea

Padurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din țara noastră. Ea se află în partea de nord a Deltei Dunării, langă satul Letea și are o suprafață de circa 3.000 de hectare.

Peisajele de aici pot fi confundate foarte ușor cu unele exotice, doarece trunchiurile arborilor sunt noduroase și contorsionate, aplecate înspre apă, iar lianele sunt înfășurate în jurul copacilor.

Vegetația este formată din plopi albi și negri, frasini de luncă și de baltă, stejari brumării, tei albi și ulmi.

Pădurea Caraorman

Pădurea Caraorman este o pădure asemănătoare cu pădurea Letea. Lianele, vița de vie sălbatică, iedera, hameiul și cupenul îi dau acestei păduri un aspect subtropical. Ea se întinde pe o suprafață de 3.000 ha și este situată în centrul grindului Caraorman, la sud de Brațul Sulina.

Dacă ajungi în Delta Dunării, trebuie să observi păsările, să vezi răsăritul și apusul, să mănânci borș de pește și nu numai, să pescuiești și să te plimbi cu barca.

Exit mobile version