Cinci plaje de poveste. Destinația perfectă pentru o vară fierbinte

foto greatdoc.ro

Este vară și mulți români și-au planificat deja concediile din această perioadă. Unii preferă să meargă la mare, la munte sau să viziteze cele mai importante capitale europene.

Românii sunt fanii vacanțelor în străinătate. Potrivit datelor BNR, doar în perioada ianuarie-aprilie 2022, au cheltuit 1,9 miliarde de euro pe deplasări făcute în afara ţării. Suma este de două ori mai mare față de cea cheltuită în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Porto Santo Golden Beach (Portugalia)

Nispurile fine și aurii au dat insulei numele popular de „Insula de Aur”. Votată de 7 ori cea mai frumoasă insulă din lume, aceasta este cea mai bună destinație de plajă din Europa.

Aerial view of Porto Santo island island beach

Distinsă cu titlul de „Cea mai bună plajă din Europa 2022”, plaja cu nisip auriu din Porto Santo este renumită în lume pentru potențialul terapeutic al nisipului său. Pentru a evita aglomerația și a te reconecta cu natura, este o alegere de top în această vară.

Cala Goloritze (Italia)

Plaja sălbatică din Cala Goloritze din Sardinia este o locație de top. Pentru a păstra acest loc, accesul la plajă este reglementat și nu este gratuit. Fiecare persoană trebuie să plătească 6 euro. Este mai bine să ajungeți devreme pentru a vă bucura de calm și pentru a evita vremea caldă.

Pentru o fotografie de carte poștală a acestui loc ceresc, opriți-vă la Punta Salinas situată pe înălțimi.

Bolonia Beach (Spania)

Provincia Cadiz este o destinație de vis. Plajele sub sublime, cu nisip fin și foarte lungi.

Dacă vă place liniștea și doriți să descoperiți plaje sălbatice neaglomerate, plaja Bolonia este pentru dumneavoastră. Dacă aveți noroc și vremea este senină, puteți vedea chiar coasta Africii de pe plaja Bolonia.

Elafonisi Island (Grecia)

Este una dintre cele mai frumoase plaje din Europa și una dintre puținele plaje cu nisip roz din lume. Vă așteaptă apă cristalină și puțin adâncă într-un peisaj spectaculos.

Un adevărat paradis! În plus, șezlongul cu umbrelă de soare rămâne accesibil, prețul fiind de 10 euro pe zi. Locația se clasează pe fiecare site de călătorie printre primele 10 plaje din lume.

Hel Beach (Polonia)

După un zbor către Gdansk, unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, puteți ajunge cu mașina foarte rapid într-un paradis.

„Vă recomandăm să închiriați o bicicletă pentru a descoperi toată frumusețea acestei peninsule unice în Europa. Pentru cei mai atletici vă recomandăm, dacă aveți timp, o excursie cu bicicleta pe coasta poloneză”, notează European Best Destinations.

Exit mobile version