Cele mai frumose locuri de vizitat în 2022. Unde poți să-ți planifici următoarea vacanță de vis

maldive

foto bunadimineata.ro

Dacă nu ți-ai făcut deja planurile pentru următoarele vacanțe, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase locuri de vizitat în anul 2022. Am ales pentru tine orașe cu o cultură deosebită, dar și locații cu peisaje de poveste. Sunt destinații accesibile care merită vizitate pentru unicitatea și frumusețea lor.

Anul 2022 se anunţă a fi un an al călătoriilor. Aşa că putem visa deja cu ochii deschişi la destinaţii turistice superbe. Cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, Lonely Planet, a publicat o listă cu cele mai frumoase şi sigure locuri de pe Pământ. Oraşul Auckland, Insulele Cook sau Fiordurile din Islanda sunt printre recomandări.

Insulele Cook, în topul destinațiilor exotice

La capitolul destinaţii exotice, Insulele Cook, o ţară în care, prin lege, nicio clădire nu poate fi mai înaltă decât un palmier şi unde nu există restaurante fast-food se află în top.

Cele 15 insule din Pacificul de Sud formează un paradis pentru iubitorii de sporturi nautice şi lumea acvatică, dar sunt o mină de aur şi pentru cei pasionaţi de istorie.

Mauritius, destinație populară în rândul turiștilor români

Podiumul este completat de o destinaţie tot mai populară şi printre români, Mauritius. Plajele cu nisip fin atrag, în fiecare an, aproape 1,3 milioane de turiști, cât populația țării.

Iar pentru cei interesaţi de explorarea unui habitat natural unic, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume recomandă Fiordurile de Vest din Islanda. Un loc cu peisaje vaste, cascade ameţitoare, saune, plaje fără sfârşit, păsări rare şi sate tradiţionale.

Sicilia

Nimic nu se compară cu o vacanță relaxantă pe o insulă de vis. Dacă nu ți-ai făcut deja planurile pentru vara aceasta, atunci Sicilia ar trebui să fie inclusă pe lista ta de locuri de vizitat în anu 2022. Cu resorturi de lux, insula se bucură de un aer boem care te va cuceri de la prima vizită.

Aici poți petrece zile unice explorând cultura și tradiția italiană. Energia oamenilor din această zonă te va umple de fericire. Peisajul de poveste va crea cadrul perfect pentru o vacanță de vis. Este o destinație sigură pe care ar trebui să o descoperi anul acesta dacă nu ai avut șansa să o faci deja.

În Sicilia găsești și nenumărate obiective turistice de interes. Printre acestea se numără Valea Templelor din Agrigento, Catedrala din Monreale și Parcul Arheologic Neapolis din Siracusa.

Austria, Hallstatt

Micul oraș din Austria mai este cunoscut ca și „perla Austriei” și este unul parcă desprins din povești. Potrivit arheologilor, este cea mai veche așezare din Europa, descoperind diferite obiecte vechi în jurul celebrelor mine de sare, obiecte care datează din anii î.Hr.

Exploatarea minei este o experiență de neuitat pentru turiști. De asemenea, Hallstatt este o zonă dedicată turiștilor atât vara, cât și iarna, lacul fiind înconjurat de munți, oferind o priveliște uimitoare.

Exit mobile version