Cât costă un sejur în această vară pe litoralul românesc

mamaia_sejur

foto economedia.ro

În lunile martie şi aprilie rezervările turistice pentru litoralul românesc au înregistrat valori reduse pe fondul războiului din Ucraina, iar în luna mai s-au vândut cu 20% mai multe pachete decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Operatorii şi specialiştii din turism consideră că litoralul românesc este mai bine pregătit decât anul trecut pentru a îşi întâmpina turiştii: noi investiţii private şi publice au fost finalizate, amenajarea plajelor este posibilă în condiţii optime, preţul mediu al sejururilor rezervate a crescut sub nivelul inflaţiei (+7,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut).

Oferta turistică din punct de vedere al serviciilor incluse este extrem de diversă, cum ar fi pachete cu animaţie, spectacole şi aquapark.

Cele mai cerute destinaţii litorale în acest an sunt Mamaia, unde în sezonul 2022 preţurile unui sejur de 5 nopţi la 4 stele variază între 5.700 lei (demipensiune) şi 13.500 lei (pensiune completă), Eforie Nord, cu un preţ pe sejur de 5 zile la 3 stele de 2.760 lei (pensiune completă) şi Venus, cu un preţ pe sejur de 5 nopţi la 2 stele de 640 lei. 

Exit mobile version