Călimănești-Căciulata, stațiunea care le are pe toate

foto vacantesmart.ro

Statiunea Călimănești-Căciulata – situată pe malul Oltului, stațiunea le are pe toate, de la istorie vastă și interesantă, la peisaje și zone de cazare extraordinare.

Călimănești-Căciulata – așezată pe frumoasa și bine cunoscuta Valea Oltului. Este una dintre cele mai importante stațiuni balneo-climaterice din țară, o destinație ideală pentru vacanță în orice perioadă a anului.

Zona Parcului Naţional Cozia cât și zonele din apropierea acestuia reprezintă o destinaţie turistică importantă, care prin potenţialul lor natural (peisaje, izvoare termale, relief, hidrologie, faună, floră, etc) și antropic (mănăstiri, monumente istorice) atrag în fiecare an un număr mare de turiști.

Parcul Național Cozia se întinde pe o suprafață de 17.000 de hectare și este plin de viaţă şi de peisaje spectaculoase.Zona este recunoscută și pentru izvoarele sale termale, care au stat la baza dezvoltării stațiunii balneo-climaterice Călimănești-Căciulata dar și pentru cel mai lung și mai pitoresc defileu din țară, Defileul Oltului, care îmbracă cea mai bogată varietate peisagistică, de-a lungul celor 47 de km.

Călimănești este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitățile componente Căciulata, Călimănești (reședința), Jiblea Nouă, Jiblea Veche, Păușa și Seaca.

Orașul se află situat în partea de nord-est a județului Vâlcea la poalele masivului Cozia și munților Căpățânii din Carpații Meridionali, pe ambele maluri ale râului Olt, la ieșirea acestuia din defileu, fiind la 20 km nord de reședința județului, municipiul Râmnicu Vâlcea și la 80 km sud de municipiul Sibiu.

Mănăstirea Cozia

Mănăstirea Cozia este un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt.

Mănăstirea a fost construită, conform legendei, în apropierea altei mănăstiri construită de Negru Vodă. Biserica mare a mănăstirii, cu hramul „Sfânta Treime”, a fost ridicată între anii 1387-1391, ctitor fiind voievodul Mircea cel Bătrân. A fost sfințită la 18 mai 1388, așa cum reiese din hrisovul lui Mircea cel Bătrân.

Exit mobile version