Uleiul de cocos pentru slăbire și sănătate: pastila de dietă

Ulei-de-Cocos

foto paradisulverde.com

Uleiul de cocos este un aliment studiat pentru potențialele sale beneficii în procesul de slăbire. Dacă vreți să slăbiți, încercați un produs exotic: uleiul de cocos. Acesta este una dintre grăsimile recomandate în dieta ketogenică.

Puteti consuma uleiul de cocos și dacă aveți un regim alimentar normal. Puteți adăuga o linguriță, două în cafea sau ceai. Sau îl puteți pune în supă.

Cel mai bine ar fi să căutați sortimentele MCT. Ce înseamnă MCT? În limba română, s-ar traduce “trigliceride cu lanț mediu”. Uleiurile și alimentele printre care și uleiul de cocos care conțin aceste grăsimi sunt extrem de populare în ultima vreme.

Unii specialiști susțin că acestea ajută la slăbit prin instalarea rapidă a senzației de sațietate. Dacă vom consuma o linguriță, două pe zi, vom mânca mai puțină mâncare.

Există un studiu care susține faptul că uleiul de cocos poate stimula performanța sportivă, pentru că este o sursă rapidă de energie. Și colesterolul poate fi reglat prin consumul de ulei de cocos adăugat în mâncăruri sau consumat ca atare.

Uleiul de cocos are încă un beneficiu: poate reduce riscul infecțiilor cu candida și pe acela al infecțiilor intraspitalicești.

Uleiul de cocos combate inflamațiile

Uleiul de cocos pare să aibă un efect direct de suprimare a substanțelor chimice responsabile pentru apariția inflamației. Studiile realizate arată că, de exemplu, polifenolii din uleiul de cocos au rol antiinflamator și antioxidant, reducând efectele artritei.

Spre deosebire de medicamentele cu rol antiinflamator care majoritatea au efecte secundare, printre care afecțiuni gastrice etc, uleiul de cocos nu are niciun efect secundar.

Inflamația acută prezentă în cazul artritei este responsabilă pentru disconfortul și redoarea care pot fi calmate prin efectele antiinflamatorii ale uleiului de cocos. Masează articulația dureroasă cu puțin ulei de cocos de 1-2 ori pe zi pentru a reduce din inflamație, dar consumă și intern ulei de cocos pentru eficacitate maximă.

Uleiul de cocos ajută la reducerea grăsimii abdominale

Sunt multe studii care dovedesc acțiunea benefică a consumului acestei grăsimi naturale pentru reuderea stratului adipos în exces. Uleiul de cocos pare să fie eficient în special în ce privește reducerea grăsimii din zona abdominală. Aceasta este cea mai periculoasă formă de grăsime deoarece se fixează în jurul organelor interne din cavitatea abdominală.

Un studiu realizat asupra unui grup format din 40 de femei care prezentau obezitate abdominală a arătat că suplimentarea dietei cu 30 ml de ulei de cocos pe zi a condus la reducerea semnificativă atât a indicelui de masă corporală, cât și a circumferinței taliei după o perioadă de 12 săptămâni.

Conform unui alt studiu realizat pe un grup de 20 de bărbați care sufereau de obezitate, s-a observat o reducerea a circumferinței taliei cu 2,86 cm după 4 săptămâni în care au consumat 30 ml de ulei de cocos pe zi.

Exit mobile version