Zacuscă de pește pentru iarnă

zacusca-de-peste

zacusca-de-peste

Gospodinele pregătesc intens proviziile pentru iarnă și, de la o zi la alta, adaugă în cămară o mulțime de bunătăți. Rețeta zilei de astăzi pentru sezonul rece este zacusca de pește. Cum se face zacusca din legume proaspete și, bineînțeles, pește.

Dacă rafturile din cămară sunt pline cu conserve pentru iarnă, cele mai bune compoturi pentru iarnă, murături, dulceață de vișine, atunci trebuie să adaugi și câteva borcane cu zacuscă de pește.

Ingrediente

Mod de preparare

Ceapa se curăță, se spală și se taie în solzișori mici. Ardeii capia se coc, după care se curăță de pielițe, se lasă la scurs și se taie în cubulețe. Peștele se dezosează și se dă prin mașina de tocat.

Se pun la călit, pe rând, legumele în ulei. Se începe cu ceapa, se adaugă morcovul, ardeii, se pune și carnea de pește, se adaugă zahărul, bulionul, se condimentează și totul se lasă la fiert la foc mic până când compoziția capătă o consistență mai groasă, aproximativ o oră.

După ce a fiert, zacusca se pune în borcane spălate și uscate, după care borcanele se pun într-un vas mare, cu un prosop pe fundul vasului, se adaugă apă până aproape de capacele borcanelor și se lasă la fiert pentru aproximativ 20 de minute.

Borcanele se lasă să se răcească până a doua zi, după care se păstrează pe rafturile din cămară sau într-un loc răcoros și întunecat.

Exit mobile version