Zacuscă de fasole făcută în casă

zacusca-de-fasole

zacusca-de-fasole

În această perioadă orice gospodină pune câte ceva în cămară, pentru a avea în sezpnul rece. Sunt foarte multe conserve ce se pot prepara: castraveţi muraţi sau în oţet, gogoşari, compot, gem, dulceaţă, zarzavat şi nu în ultimul rând zacuscă, care este şi preferata multura dintre noi.

Zacusca este unul dintre preparatele nelipsite din cămara cu bunătăți pentru iarnă. Și pentru că sunt foarte multe modalități de preparare, iată cum faci cea mai aromată și gustoasă zacuscă de fasole.

Ingrediente

Mod de preparare

Pune fasolea la fiert, aproximativ o oră. După ce aceasta este îndeajuns de fiartă, dă-o de pe foc. Las-o la răcit. Dă-o prin maşina de tocat sau prin blender (varianta asta este clar mult mai eficientă și mai rapidă).

Gogoşarii se dau şi ei prin maşina de tocat/blender. Curăță ceapa şi toac-o mărunt. Călește-o puțin în ulei ușor încins, în prealabil.

În vasul în care ai călit ceapa adaugă gogoşarii, fasolea, bulionul şi sarea, după gust. Lasă totul la fiert până iese uleiul la suprafaţă. Pune zacusca în borcane şi toarnă, ca ultim strat deasupra, o linguriţă de ulei. Închide etanș și bagă la păstrare, în cămară.

Exit mobile version