Zacuscă de dovlecei – rețetă simplă și foarte gustoasă

zacusca-de-dovlecei

foto zesty.ro

Din cămara cu conserve și dulcețuri pentru iarnă nu trebuie să lipsească și câteva borcane cu zacuscă de dovlecei. Îți spunem lista de ingrediente necesare.

Este sezonul legumelor românești și perioada perfectă pentru a pregăti conserve pentru iarnă delicioase. De pe raftul din cămară nu trebuie să lipsească câteva borcane cu compoturi pentru iarnă, dulceață de vișine, dulceață de trandafiri, zacuscă de vinete, dar nici zacusca de dovlecei.

Ingrediente

Mod de preparare

Dovleceii se spală, se curăță de coajă și se taie în felii subțiri sau rondele. Se spală și se curăță și restul legumelor, după care se taie în cubulețe mici. Toate legumele se pun într-o tavă mare de cuptor, se stropesc cu puțin ulei și se dau la cuptor, la temperatură mică, 100 de grade Celsius pentru o oră și jumătate.

O jumătate din timp, legumele se țin în cuptor acoperite cu o folie de aluminiu, după care aceasta se înlătură și legumele se lasă în cuptor.

Când sunt gata, legumele se lasă să se răcească, iar ardeii se curăță de pieliță. Toate legumele tocate și curățate se pun în robotul de bucătărie pentru a se mărunți.

Într-un vas mare se pune uleiul și se adaugă toate legumele tocate, peste care se pune bulionul, foile de dafin, sare și piper și se lasă totul pe foc pentru aproximativ 40 de minute, amestecând constant.

Când zacusca de dovlecei este gata, se pune fierbinte în borcane sterilizate, se adaugă capacele și se mai pun în cuptor pentru 30 de minute, la 100 de grade Celsius.

Borcanele se mai pot fierbe pentru 20 de minute într-o oală mare în care se pune un prosop și se umple cu apă până la nivelul capacelor. Când s-au răcit complet, borcanele de zacuscă se depozitează și se păstrează în cămară.

Exit mobile version