Vinete la borcan pentru iarnă, perfecte pentru salate și mâncăruri

vinete-la-borcan

vinete-la-borcan

Nu ai nevoie decât de două ingrediente și de borcane de sticlă sterilizate pentru a prepara această rețetă. Poți pune și câteva pachete de vinete coapte și la congelator. Însă gustul lor se diminuează după decongelare. Conservate la borcan vei fi plăcut surprinsă cât de gustoase vor fi.

Tot ce ai de făcut este să coci vinetele ca pentru rețeta de salata clasică de vinete. Le cureți, le lași la scurs apoi le pui în borcane cu o mică cantitate de sare. Te vei bucura de gustul salatei de vinete la fel ca vara, dar și de alte preparate delicioase.

Ingrediente

Mod de preparare

Alege pentru această rețetă vinete mari, cărnoase și din cele cu mai puține semințe. Înainte de a le pune la copt, spală vinetele bine cu apă rece, apoi șterge-le. Pune vinetele într-o tavă de cuptor, acoperită cu hârtie de copt.

Coace-le pentru aproximativ 40 de minute la 200 de grade. Dacă stai la curte și ai în dotare un grătar, nu ezita să coci vinetele pe el. Vor ieși mai gustoase.

După ce ai copt vinetele, scoate tava pe blatul de lucru. Presară sare peste vinete și acoperă-le cu o folie de prospețime. Lasă-le să se înăbușe sub folie timp de 15-20 de minute. Coaja vinetelor se va desprinde frumos de pe miez dacă folosești această metodă.

Așezi câte o vânătă coaptă pe un tocător, o secționezi în două și cu o spatulă de lemn răzuiești imediat miezul vinetelor de pe coajă.

După ce se scurg bine vinetele coapte le toci cu satârul de lemn ca pentru salată. Pune-le într-un bol, presară sarea peste ele și amestecă-le bine.

Spală borcanele și capacele, pune-le într-o tavă metalică și sterilizează-le în cuptorul aprins la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute. Nu stinge cuptorul după ce scoți borcanele.

Umple borcanele cu vinetele coapte și închide-le ermetic cu capacele din dotare. Pune tava cu borcanele pline cu vinete la cuptor și mai lasă-le 10 minute cu focul aprins.

După stingerea focului, lasă borcanele în cuptor, să se răcească lent. Răcirea lentă le asigură o conservare sigură. Etichetează frumos borcanele cu vinete și transferă-le pe raftul din cămară. Îți vor fi de folos mai târziu când tarabele din piață nu vor mai fi pline cu vinete.

Exit mobile version