Tort de ciocolată vegan

foto http://lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com

Aceasta este cea mai ușoară rețetă de tort vegan cu ciocolată pe care o vei încerca! Te vor impresiona gustul bogat de ciocolată și textura fină!

Ingrediente pentru blat:

1 1/2 cup faină, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță sare, 1 cup zahăr, 1/3 cup cacao, 1 lingură oțet, 5 linguri ulei de floarea soarelui, 1 cup apă caldă, 1 linguriță esență de vanilie.

1 cup solid = 125 grame

1 cup lichid = 240 ml

Ingrediente pentru cremă:

2 cups caju, 1 1/2 cup lapte vegetal, 2 cups curmale fără sâmburi, 4 lg cacao, 1/4 cup ulei de cocos, 1 linguriță sare.

Pentru blat se amestecă ingredientele uscate separat de cele lichide și apoi se combină între ele.

Se așează compoziția într-o formă cu diametrul de aprox. 20 cm, în care am pus hârtie de copt și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20 minute (trebuie să faceți testul cu scobitoarea).

După ce se scoate din cuptor se lasă să se răcească pe un gratar și apoi se taie în două părți egale.

Pentru cremă se pun la hidratat nucile de caju și curmalele (2-3 ore), se scurg bine de apă și se pun în blender cu restul ingredientelor și se mixează până rezultă o cremă fină.

Se asamblează tortul și se decorează după preferință.

Important

Pentru cremă aveți nevoie de un blender foarte puternic (eu am Vitamix). Este posibil să poată fi făcută crema și la un robot de bucatarie, dar nu o să fie la fel de fină și trebuie oprit din când în când robotul și curățată crema de pe pereții vasului și pornit dinnou până se ajunge la consistența dorită.

Exit mobile version