Tort cu ananas

foto lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com

Tort cu ananas, un desert foarte ușor, aerat, răcoros și absolut impresionant, atât ca și aspect cât și ca și gust.

Ingregiente pentru blat:

5 ouă, 5 linguri de apă rece, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de făină.

Separăm albușurile de gălbenușuri, apoi batem albușurile cu cele 5 linguri de apă, până se face spumă. Adăugăm treptat cele 10 linguri de zahăr și mixăm până se face o bezea tare.

Adăugăm galbenușurile pe rând și amestecăm bine.

După ce s-au încorporat gălbenușurile, adăugăm treptat făina și amestecăm ușor cu o paletă.

Punem hârtie de copt într-o formă de tort și răsturnăm compoziția, apoi o băgăm la cuptor.

Ținem la cuptor la foc mediu 30-35 minute, la final facem testul cu scobitoarea.

Lăsăm blatul să se răcească, apoi îl tăiem în 3 părți.

Pentru cremă și decor avem nevoie de:

1 cutie ananas, 400-500 ml frișcă, 1 ciocolată amăruie

Strecurăm siropul de la compotul de ananas iar bucățile le tăiem în cubulețe mici și le stoarcem de zeamă.

Batem frișca și o amestecăm cu jumătate din ciocolata dată pe răzătoare.

Însiropăm blatul de tort cu siropul de la compot.

Punem frișca și bucățelele de ananas între blaturi.

Peste ultimul blat însiropat punem frișcă simplă fără ciocolată și nivelăm bine.

Decorăm cu bucăți de ananas și ciocolată rasă.

Poftă bună!

Exit mobile version