Tocăniță sârbească

foto lacto-ovo-vegetariankitchen.blogspot.com/2012/01/tocanita-sarbeasca.html

Tocănița sârbească este o mâncare de legume de vară, fantastic de gustoasă. Un fel ieftin de post sau o garnitură pentru cărnuri fripte sau prăjite.

Ingrediente pentru tocănița sârbească:

2 cepe, 2 vinete coapte, 2 dovlecei mici, 200 g fasole verde, 6 roșii, 1 leg. pătrunjel, 5-6 căței de usturoi, 3 lg ulei de măsline, sare și piper.

Curățăm și tăiem ceapa.

Vinetele coapte le rupem bucăți mari, fasolea verde o rupem în bucăți potrivite, decojim roșiile și le tăiem în sferturi iar dovleceii rondele. Așezăm legumele într-un vas cu 3 linguri ulei de măsline, presărăm sare și piper și adăugăm 1 cană cu apă.

Punem vasul ăn cuptor la foc mediu până când sunt fierte toate legumele (dacă e necesar mai adăugați apă fierbinte). La final adăugăm usturoiul și pătrunjelul .

Tocănița se poate servi simplă sau ca și garnitură.

Poftă Bună!

Exit mobile version